Arie van der Lugt


Arie van der Lugt werd op 30 maart 1917 te Vlaardingen geboren. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij enige jaren letterkunde te Leiden. Reeds op zeventienjarige leeftijd verschenen zijn eerste jeugdboeken. Bekend van hem zijn de serie boeken over Frank Distel. Voor de jeugd schreef hij vooral detectiveverhalen. Ook schreef hij vele streek-romans. Zijn eerste roman zag het licht in 1948 en werd te Leuven bekroond met de Vlieberg-prijs. Het jaar daarop ontving hij dezelfde prijs voor zijn trilogie "Het lied van de zee - Kapitein Marie - Schip zonder roer", die ook in het Engels en Duits verscheen.
Arie van der Lugt schreef ook onder de pseudoniemen Annemarie Benninck en Tis Nieuwaar.
Behalve romans en jeugdboeken schreef hij ook voor het toneel, meest spelen gebaseerd op authentieke gegevens. Voor het verzamelen van die gegevens maakte hij vele buitenlandse reizen. Arie van der Lugt was getrouwd en had twee zoons en drie dochters. Hij overleed in 1996 te Luyksgestel, alwaar hij sinds 1963 woonde.

Tekst van Oudejeugdboeken.nl

Hij schreef voor verschillende uitgevers de Serie Frank Distel. Bij Kluitman zijn zes deeltjes verschenen en zijn geïllustreerd door F. Manders

Frank Distel en zijn vrienden Bram en jan in actie

Frank Distel en zijn makkers Bram en Jan zijn woest, wanneer blijkt dat hun speedboot de "Triton" moedwillig is vernield en daardoor gezonken.
Tijdens de reddingsactie voor hun boot worden ze beloerd door een heel merkwaardig heerschap, dat echter een levensgroot pistool op zak heeft.
Wat voert dit individu in het geheimzinnige, oude pakhuis an de haven uit?
Weldra raken Frank distel en zijn makkers met een stel gangsters op de vuist, als ze hun oude vriend rechercheur Plat uit een kelder trachten te bevrijden.
Een bijzonder spannend boek, dat bij de Rotterdamse haven speelt en waar Gore Janus dacht, met zijn bende smokkelaars, rustig zijn duistere gang te kunnen gaan!

 

Verschenen in de Sneeuwbalserie van kluitman:

J 5558 Smokkelaars aan de Maas
J 5559 De straalschoenen van professor Popofski
J 5562 De tijgerbende slaat terug
J 5565 Rechercheur kobus plat vermist
J 5567 De tijgerbende op eendenjacht
J 5571 Klopjacht op de snelle kraker

Hij schreef voor kluitman ook:

J 1287 Seinen in de nacht


Covers Frank Distel

           
           

 

Andere Covers


 

 


 

 

  

About this site. Dit is een verzamelsite over jeugdpockets.
En GEEN verkoop site, als ik iets verkoop doe ik dat op Marktplaats of op een andere Verkoop site.

Jeugdpockets.nl